Eygliers in de Hautes Alpes

Eygliers in de Hautes Alpes is een klein dorp, aan de toegang tot het Parc du Queyras en dichtbij het Parc des Ecrins.  Ontdek de verschillende gehuchten van Eygliers, zijn kapelletjes, zijn fonteinen en zijn meertje (het “plan d’eau”), zijn uniek kader om te leven, de unieke bestemming voor je vakantie in de rust en in de natuure.  

Eygliers is een dorp met slechts zo’n 800 inwoners, vlakbij het stadje Guillestre.  Aan de toegang tot het Parc du Queyras, en vlakbij het Parc des Ecrins aan de andere kant van de vallei van de Durance.  Vanaf Eygliers Gare met het treinstation van Mont Dauphin – Guillestre rij je omhoog op de Catinat (de naam van de berg waarop Eygliers ligt) tot aan het hoofddorp Eygliers Chef-Lieu vlak naast Mont Dauphin, en verder tot de andere gehuchten zoals La Font, Gros, le Coin, Basse Rua, les Blancs om er maar een paar te noemen.  Elk gehucht heeft zijn eigen karakter.  Vaak heb je er een schitterend uitzicht op de vallei van de Guil, de vallei van de Durance, de bergtoppen van de Ecrins of het plateau van Mont Dauphin.  

Eygliers l'église

L’église St Antoine

Je vindt de kerk in Eygliers Chef-Lieu.

Een eenvoudige bouwstijl, een toren met vierkant grondplan, zonnewijzers en een paar mooie muurschildereing binnenin. 

In de verschillende gehuchten vind je leuke kapelletjes, zoals de kapel gewijd aan Ste Marie Madeleine in la Font d’Eygliers, de kapel St Jean Baptiste in Eygliers Chef-Lieu, of nog de kapel St Barthélemy in Gros

Les fontaines et lavoirs d’Eygliers

Je kan ook verschillende mooie fonteinen en wasbakken vinden in de gehuchten van Eygliers.  Hierbij een voorbeeld van de fontête in la Font d’Eyliers

Fontaine du Loup à La Font d'Eygliers
Fontaine du loup ou du lion à Eygliers
Fontête la Font d'Eygliers
Kayak plan d'eau Eygliers

Le plan d’eau d’Eygliers

Het plan d’eau van Eygliers is een meer van ongeveer 2 ha, ideaal om te zwemmen of gewoon te ontspannen in de zomer, en om te wandelen in de andere seizoenen.  

Le sentier des marmottes

In Eygliers Gare, aan de voet van Mont Dauphin, werd een wandelpad aangelegd dat je toelaat om de marmotten van Eygliers in de Queyras te ontmoeten.  Deze knaagdieren, die zo typisch zijn voor de alpen, laten zicht welwillend van dichtbij op foto vastleggen, een ideale uitstap met kinderen.  

Sentier Marmotte Guillestre
Marmotte Queyras